понедељак, 11. октобар 2010.

СВЕТЛОСТ ЖИВОТА, хришћанска порука



Драги пријатељу.

Многи људи имају проблеме, обесхрабрени су и усамљени. Живот им се чини црн, таман.
Да ли и ти познајеш овакав мрак? – Све је постало безнадежно, можда си дошао до краја слепе улице?  Времена у којима нас обузимају оваква осећања су заиста тешка. Сваки човек, пре или касније може да доспе у овакву ситуацију. Да ли онда постоји неки излаз?
У Светом Писму (Библији) описан је пут којим можемо да напустимо мрачне ћорсокаке у које смо доспели: ''Народ који ходи у тами видеће видело  велико, и онима који седе у земљи где је смртни сен засветлеће видело.'' (Књига пророка Исаије 9:2).
Да ли си данас потиштен? Да ли се плашиш несигурне будућности? Да ли су те можда разочарали твоји ближњи? Да ли те притискају финансијске потешкоће или си можда болестан? Без обзира који је разлог твоје невоље, баш због тебе се појавила велика светлост, светлост која светли и у смртној сенци и испуњава срце истинском радошћу и поуздањем. – Да ли познајеш ту светлост?
Господ Исус Христос, Син Божији представља управо ту велику светлост и поручује ти: ''Ја сам светлост света; ко иде за мном, неће ходити по тами, него ће  имати животну светлост'' (ев. по Јовану 8:12). Исус Христос је, дакле, светлост света! Дошао је да буде Спаситељ! И за тебе важи његов позив: ''Дођите к мени сви који сте уморни и оптерећени, и ја ћу вас одморити.'' (ев. по Матеју 11:28).
Драги пријатељу, немој да очајаваш! Не мораш да потонеш у мрак. Постоји решење! Данас можеш да из таме изађеш на светлост. Она може да осветли све мрачне стране нашег живота. Када нас Христос обасја својом светлошћу, ми постајемо свесни своје грешности и недостојности пред Њим. Ипак, због своје  велике љубави према свима нама, као и према теби лично, Бог нам у Христу нуди велико ослобођење од стега греха и животних промашаја.
''Јер Бог је тако заволео свет да је свог јединородног Сина дао, да сваки – који верује у њега – не пропадне, него да има вечни живот.'' (ев. по Јовану 3:16).
Исус Христос је умро на голготском крсту због греха свих нас (ев. по Јовану 1:29). Он је због нас пролио своју свету крв. ''Али он би рањен за наше преступе, избијен за наша безакоња; кар беше на њему нашега мира ради, и раном његовом ми се исцелисмо.'' (књ. пророка Исаије 53:5). Према Светом Писму, Христова проливена крв јесте гаранција опроштења греха свих оних људи који се вером поуздају у његову искупљујућу смрт. И теби греси могу да буду опроштени – уколико поверујеш у Исуса Христа, Спаситеља!
Божији Син не само да је умро на крсту због наших греха већ је и трећег дана васкрсао из мртвих. Он се вазнео на небо и седи са десне стране Божијег престола. Исус Христос је жив! Он је та велика светлост која може да осветли и најцрњи мрак. Иако можда не видиш никакав излаз из зачараног круга у коме се непрекидно вртиш, Христос може да ти помогне. Заправо, Он је једини који то заиста може! Да ли желиш да твој живот од сада постане обасјан дивном божанском светлошћу? Да ли желиш да вером следиш Исуса Христа Спаситеља? Уколико желиш, Свето Писмо за тебе има неколико важних савета. Најпре, поручује ти да се покајеш за своје грехе – јер је то неопходни услов за примање Божијег опроштења. ''Покајте се стога и обратите се, да вам се избришу греси...'', рекао је ап. Петар у једној од својих првих проповеди. (Дела ап. 3:19).  Да ли си се већ до сада искрено покајао пред Господом? Прихвати Божију љубав и захвали му се за скупоцену жртву Његовог јединорођеног Сина, којом те је откупио од греха, смрти и вечне пропасти. Захвали му се у молитви на његовој љубави. Захвали му се што те прихвата управо онаквог какав јеси.
Када то будеш урадио, прихвативши Његовога Сина као свога Спаситеља и Господа, доживећеш велику духовну и емоционалну промену. Бог ће те испунити својим Светим Духом и постаћеш у правом смислу препорођена особа. Апостол Павле је рекао:
 ''Према томе, ако је ко у Христу – ново је створење; старо је прошло, види,  постало је ново.'' (2. посл. Коринћанима 5:17).

Након што доживиш духовни препород којег смо управо поменули, Свети Дух ће постати твој животни водич који ће те надахњивати и подарити ти дубоки мир и спокојство па чак и у тешким тренуцима. Твоју душу ће преплавити велика радост због знања да те Бог воли и да живиш у његовој близини. Али то није све. Хришћанин није избављен из грешног света да би уживао само у овоземаљској продуховљености свога бића. Он је такође спасен за сву вечност. Након завршетка свог земаљског битисања, човек који је вером прихватио Спаситеља напушта овосветско окружење и наставља да живи у небеској радости ишчекујући дан коначне победе и славног васкрсења целокупног Божијег народа.

Драги пријатељу.
Молим те, немој и даље да остајеш у мраку и поред неизрециве светлости која може обасјати све поре твога живота. Приступи тој светлости управо сада и прихвати Исуса Христа за свог Спаситеља. Он ће обновити твој живот и подарити му нови смисао.

Уз помоћ наруџбенице која је саставни део овог трактата, можете код нас наручити хришћанску литературу, лекције дописне библијске школе као и Свето Писмо – Новог Завета. Сва литература је потпуно бесплатна и добићете је у најкраћем могућем року – путем поште. Она ће Вам помоћи у продубљивању знања о библијским истинама и поучити Вас како да живите Богу по вољи.

Желимо и молимо се да Вас Господ благослови док читате Његову Реч.